HOE HEETTE DIE JONGEN NOU?
Julian Verkerk (1999) is woonachtig in Groningen en studeerde in 2020 cum laude af aan de opleiding 'Time Based Design' aan kunstacademie Minerva. Hij omschrijft zichzelf geregeld als een zestig plusser. Met zijn afstudeervoorstelling won hij in 2020 het Harry Wich Stipendium van het Prins Bernhard Cultuurfonds. 
Hij is werkzaam als regisseur, vormgever en scenarioschrijver voor zijn eigen film- en theaterprojecten. Daarnaast is hij freelance grafisch vormgever en art-director/production designer. 
Benieuwd naar wat Julian allemaal hartstikke mooi vindt in het leven? Klik dan hier.
Over zijn autonome werk:
Julian opereert graag in de grijze gebieden waar de verschillende kunstdisciplines op het gebied van film en theater overlappen en vervagen. Daarvoor gebruikt hij de vormgeving als startpunt en basis binnen zijn werk om zo door te werken naar de inhoudelijke invulling. Zo ontstaat een onlosmakelijke combinatie waarin scenario, regie, vormgeving, muziek en spel elkaar op gelijk niveau aanvullen. Door de vormgeving binnen zijn verschillende projecten constant te houden bouwt hij aan een fictieve parallelle wereld. Elk film- of theaterproject biedt de kijker als een kijkdoos een blik in die ongemakkelijke, vervreemdende maar ook veelkleurige imitatie van onze maatschappij.
Prijzenkast:
2020 - Harry Wich Stipendium, Prins Bernhard Cultuurfonds
2019 - OOGTV Talent Award, Beste Groninger Film 
2018 - OOGTV Talent Award, Beste Groninger Film 
2016 - Beste amateurfilm, Noordelijk Film Festival
Volg hem op Instagram, Facebook & Vimeo.