Ik ben Julian Verkerk (1999) en studeer Time Based Design aan kunstacademie Minerva in Groningen. Ik hou me hoofdzakelijk bezig met het maken van eigen fictie filmprojecten waarbinnen ik werkzaam ben als scenarioschrijver, regisseur, producent en vormgever. Ik creëer gestileerde werelden met een eigen sfeer en beeldtaal, wat vaak een romantische of vervreemdende imitatie van de onze is. Daarin gebruik ik veel stijlelementen uit de jaren '60, '70 en '80.

Binnen het maken van een film ben ik vooral geïnteresseerd naar waar al deze vakken, functies en media overlappen en wat dat voor interessants kan opleveren. Binnen de grijze gebieden tussen theater en film, scenario en vormgeving of muziek en regie is nog enorm veel te ontdekken.  
Ik heb tevens een grote liefde voor wederopbouw architectuur, funk- en soulmuziek, ducktape, volwassenen met kleine rugzakjes, roltongen, Mexicaans eten, plastic flamingo’s, zwart-wit televisies, boekenwinkels, welbespraakte kinderen, gatenplanten, boswachters, sint-bernardshonden en zakenmannen met softijsjes.