Potpourri

Grafische vormgeving

Een kleine verzameling van het grafisch werk dat ik de afgelopen jaren heb gemaakt voor alle fictieve bedrijven, organisaties en producten die voorkomen in mijn films en voorstellingen. In het kader van mijn afstuderen ben ik nu bezig met het maken van een boek waarin al het grafisch werk voor deze merken wordt gebundeld. Stay tuned!
Supermarkt voor de gewone man en vrouw. Lendamarkt brengt simpele, kwalitatieve en degelijke producten op de markt. Grote winkels, weinig keus, niet moeilijk doen, gewoon goed spul. Lendamarkt verkoopt een selectie van hun producten ook in kiosken en filialen van het ‘Videopaleis’. 
————————————————---------------------------------------------------------------
Internationaal bekend en geprezen drankenmerk. Opgezet door Hendrikus Boltklap, een dominee die in de 19e eeuw zijn eigen drankenhandel opzette. Boltklap heeft verschillende divisies zoals Boltklap Brouwerij, Boltklap Wijngaarden en Boltklap Distilleerderij om een zo’n breed mogelijk assortiment te bieden van alcoholische dranken. Hun slogan ‘proost zegt de dominee’ is misschien nog wel bekender dan het merk zelf.
————————————————---------------------------------------------------------------
De grootste speler binnen de technologische vooruitgang. PENTACOM is hoofdverantwoordelijk voor het landelijk telecommunicatie netwerk en brengt daarnaast ook eigen producten op de markt zoals de Personal Computer 500 XZ. PENTACOM is al meerdere keren in opspraak geraakt omdat het bedrijf door de staatsoverheid zou worden gebruikt voor spionage.
————————————————---------------------------------------------------------------
Frans sigarettenmerk dat door Franse soldaten tijdens de bevrijding van Nederland wijd werd verspreid. Het merk werd voor veel Nederlanders een begrip van hoop en vooruitgang. Na de oorlog werd Roulaux al snel marktleider binnen de Nederlandse sigarettenindustrie. Door een marketingdeal met de BTN zijn de sigaretten ook te zien in de televisieserie ‘Commissaris Karin’.
————————————————---------------------------------------------------------------
OV bedrijf met een metronetwerk met 21 stations verspreid over vier verschillende lijnen. Elke lijn heeft per station een eigen opstapperron, het interieur van elk opstapperon correspondeert met de kleur van de desbetreffende lijn. Op dit moment is de 22e halte in aanbouw: Tepelhof Zuid.